PICT0007.jpg

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Academisch jaar (High School) 14-18 jaar in de VS

U bent tussen 15 en 18 jaar
Breng een schooljaar door in de U.S.A.

Het Talencentrum van Velm stelt u voor u in te schrijven in het programma ACADEMIC YEAR IN HIGH SCHOOL . Dit programma is bestemd voor jongeren tussen 15 en 18 jaar die graag een jaar aan een 'American High School' willen studeren. Gedurend deze periode verblijven ze in een amerikaans gastgezin.academisch jaar in de VS Het gaat om een buitengewone menselijke ervaring, waarbij de student niet alleen meer leert over de Engelse taal maar ook over de Amerikaanse levenstijl, die in de familiesfeer van het gastgezin aanwezig is. Het is dus veeleer een middel om tot een beter begrip tussen de verschillende culturen te komen en een onderwijssysteem, gebaseerd op andere waarden dan de onze, te leren kennen.

DE AMERIKAANSE SCHOOL - HIGH SCHOOL

De High School in de U.S.A. omvat de drie of vier laatste jaren van de twaalf verplichte schooljaren. In het algemeen komen onze studenten in de elfde of de twaalfde graad terecht, wat overeenkomt met de twee laatste jaren van de High School. Als je in het laatste jaar bent kan je volgens het interne reglement van de High School betreffende buitenlandse studenten deelnemen aan de ceremonie van GRADUATION en het traditionele lange kleed en de graduation cap dragen.

In functie van je leeftijd, je niveau, je interesse kan je kiezen tussen vijf en zeven vakken. De traditionele vakken zijn wiskunde, talen, aardrijkskunde, biologie, fysica, economie maar u kan in de meeste scholen ook kiezen voor cursussen journalistiek, fotografie, muziek en tekenen.
Om u toe te laten een goede keuze te maken tussen de voorgestelde vakken zal u begeleid worden door een raadgever die u zal helpen bij het selecteren van de opties.

Engels, de studie van de regering en de Amerikaanse geschiedenis zijn in elk geval verplichte cursussen. Het doel hiervan is alle studenten een zo volledig mogelijke beeld van de Amerikaanse cultuur te vormen, dankzij de verscheidenheid van vakken.
Er is ook een ruim aanbod van clubactiviteiten : theater, koor, school orkest, koken.

Dit bijzonder jaar in HIGH SCHOOL is een ideale mogelijkheid om je persoonlijkheid en zelfstandigheid uit te bouwen in een unieke sociale context.
Daarna kan u terugkeren in de familie voor het avondeten en het maken van het huiswerk.
Het Amerikaanse onderwijs zal u flexibeler lijken dan het Belgische. Het systeem van de High School wordt gekarakteriseerd door groepswerk, voordrachten, informele discussies tussen leraars en leerlingen.

school bus in de VS

In het programma zal men de prioriteit geven aan de Amerikaanse familie die al het mogelijke zal doen om deze ervaring in de beste omstandigheden te laten verlopen. Het vinden van een geschikte gastfamilie die U tijdens Uw schooljaar in de V.S. zal ontvangen is een zeer belangrijke taak die wij aan onze locale coördinators toevertrouwen. Hun belangrijkste doel is onze studenten te plaatsen in een gastfamilie, rekening houdend met hun interesses. Gedurende het jaar bezoekt een groot aantal locale coördinators de families in de V.S. Ze houden zich bezig met elk lid van de familie en evalueren hun capaciteit om een student op te vangen gedurende een jaar. Gedurende het heel jaar zal de coördinator het contact onderhouden met enerzijds de “ High School” en anderzijds de "gastfamilie”.

EEN DAG IN EEN HIGH SCHOOL

De schooldag begint rond 8 uur ‘s morgens en eindigt rond 3 uur ‘s namiddags, dat van maandag tot vrijdag. Tussen de lessen zijn er korte pauzes en het middageten wordt genuttigd in het cafetaria van de school.
Daarbuiten zijn er talrijke en diverse sport- en ontspanningsactiviteiten. Iedere student kan zich ten volle inzetten voor ten minste één van zijn lievelingssporten, waaronder base-ball, basket, tennis en zwemmen de populairste zijn.

Toelatingsvoorwaarde :

  • U moet jonger dan 18 jaar en 6 maanden zijn op de vertrekdatum.
  • U moet zelfstandig kunnen zijn en over een goede kennis van het Engels beschikken


Een jaar in een High School: € 5.800
ziekte & ongevallenverzekering inbegrepen
annulatieverzekering niet inbegrepen
vliegreis niet inbegrepen